برگزاری دوره های آموزشی هدفمند و پیشرفته به صورت خصوصی و سازمانی
قبل از بروز بیماری همه گیر کووید 19، بسیاری از کارکنان در تعامل با مدیران خود دچار مشکلاتی بودند اما با بروز این بیماری در برخی موارد این عدم تعامل شدیدتر شده است. این روزها مدیران و کارکنان کمتر یکدیگر را ملاقات می کنند و اگر هم بنا به اجبار ملاقاتی داشته باشند سعی می کنند آن را در چند دقیقه خلاصه کنند. مکالمات و جلسات رو در رو در بسیاری از موارد، جای خود را به پست الکترونیکی، تماس های تلفنی و ارتباط از طریق نرم افزارهایی نظیر واتزاپ داده است. شما باید طی یک تماس تلفنی یا از طریق یک پیام متوجه شوید که چه کارهایی را باید انجام دهید. شاید وقت آن رسیده که از هم جدا شوید با این تفاوت که این شریک زندگی شما نیست، مدیر شماست.
براساس برخی آمارها، مردم حدود یک سوم از زندگی خود را در محل کار سپری میکنند و این بدین معنی است که ارتباط آنها با مدیرشان یکی از مهمترین اجزاء ارتباطی آنها درزندگی است. این مساله از زمانی که برخی مرز های بین محیط کار و زندگی ادغامشده و وابستگی کارمندان به روسای خود از نظرحرفه ای افزایش یافته است نمود داشته و با بروز این بیماری، در نقطه اوج خود قرار گرفته است. مارک رویال، مدیرارشد موسسه کورن که در حوزه تعامل و ارتباط موثر با کارکنان تخصص دارد، میگوید: ” در جریان بروز کووید 19، کارمندان در میدان رقابت های حرفه ای، تخصصی ولابلای حجم بالای آشفتگی های ایجاد شده نظیر دورکاری، بیماری و … به دنبال دریافت حمایت بیشتر از مدیران خود هستند”.
گروهی از کارمندان این موضوع را درک کرده و برخی از آن غافل هستند. برای افرادی که در گروه دوم هستند، بدترین حالت ممکن تیره و تار شدن روابط با مدیرشان است. در ادامه به راهکارهایی موثر برای برقراری و حفظ ارتباط موثر با مدیران در دوران کووید 19 آورده شده است:
1)یک حلقه بازخورد ایجاد کنید:
بسیاری از کارکنان تا زمان ارزیابی های دوره ای ( البته اگر در سازمان آنها ارزیابی دوره ای انجام شود!)، نمیدانند که از لحاظ عملکردی یا مسائل رفتاری مورد تایید مدیریت هستند یا نیستند. در چنین موقعیت هایی اگر مورد تایید نباشند، معمولا برای انجام هر کاری دیر شده است.” همیرا کروکت” مربی حرفهای مشاغل از کورن پیشنهاد میکند که از آغاز دوره جدید ارزیابی، برای گفتگو با مدیرتان درباره اهداف سازمان، تیم و عملکرد خودتان استفاده کنید. او میگوید: ” داشتن چنین رویکردی برای رویارویی با مساله به یک گفتگوی مثبت دو جانبه در راستای تقویت ارتباط و تفاهم در خصوص عملکرد و رفتار شما و ارتباط شما با مدیرتان کمک میکند”. کروکت می گوید: با چنین الگویی می توانید نه فقط در انتهای دوره ارزیابی بلکه غالباً در بازه های زمانی مناسب درباره اهداف، شاخص ها، عملکرد و رفتار بازخورد بگیرید.
2) انتظارات خود را بر زبان بیاورید:
غالبا مدیران به راحتی وظایف و اقداماتی که از کارمندان انتظار دارند را بر زبان می آورند اما کارکنان به ندرت انتظارات خود از مدیران را مطرح می کنند. اگر خواسته هایتان را مطرح نکنید، چطور ممکن است که مدیرتان به طور مثال بداند که برای حل مساله ای که به شما سپرده است با چه موانعی روبرو هستید؟ به یاد داشته باشید، انتظار نداریم مدیران طبق خواسته های شما عمل کنند؛ بلکه شما باید درک مشترکی میان خواسته های خود و نحوه تعامل کاری با مدیرتان ایجاد کنید. کرک می گوید: ” مدیر شما تنها زمانی می تواند به شما کمک کرده و مسیر توسعه تان را هموار کند که از انتظارات، مسائل و موضوعات کاری شما آگاه باشد”.
3) شما نیز از مدیران خود پشتیبانی کنید:
شاید باورش برای شما سخت باشد اما مدیران هم مثل کارکنان انسان هستند، یک انسان با تمام محدودیت ها، قابلیت ها و ظرفیت های بشری. “رویال” میگوید: کارمندان گاهی فراموش می کنند که مدیران آنها هم مثل خودشان با اضطراب و استرس های متنوع و متفاوتی ( به طور مثال این روزها بیماری کووید 19 و مسائل مالی و اقتصادی) دست و پنجه نرم می کنند. رویال میگوید: “مدیران نیز همان نگرانیهای سلامتی و ایمنی عمومی در سطح جامعه را داشته و با مشکلات زندگی مشابه کارکنان خود سر و کار دارند. در بسیاری از مواقع به جز افرادی معدود، هرگز کسی از آنها دراین رابطه سوال نمی کند”. به مدیران خود اعلام حضور کنید و به آنها نشان دهید که حمایت شما را دارند. رویال می گوید: ” مطمئن باشید آن ها از چنین گفتگویی حتما استقبال خواهند کرد”.
4) گوش فرا دهید، مشاهده و پیشبینی کنید:
آیا تا به حال متوجه شدهاید که باهوشترین مدیران در محل کار اغلب کم حرف تر از سایرین هستند؟ بله درست است، آنها خوب گوش می دهند، بیشتر مشاهده کرده و از قدرت پیش بینی و برآورد بالایی برخوردارند. متخصصان رفتار سازمانی و توسعه شغلی توصیه میکنند که شما نیز از این رفتارها تیعیت کنید. آنچه گفته میشود را به طور سطحی گوش نداده و در مورد این که چطور و به چه چیزی گوش میدهید، خوب فکر کنید. مشاهده کنید که مدیر شما چگونه با اعضای تیم خود و سایر تیم ها تعامل برقرار کرده و با افراد دارای مقام بالاتر یا پایین تر چطور رفتار می کند. توجه به این جزئیات میتواند به شما کمک کند نیازهای تعامل در سطوح مختلف را درک و پیشبینی کرده و بتوانید آنها را در خود ایجاد کنید.
5) یک میانجی مناسب انتخاب کنید:
گاهی برای رفع مسائل و موانع ارتباطی، کمک گرفتن از یک فرد میانجی که مورد تایید هر دو طرف باشد راهگشاست. فرانسیس ویر، مربی حرفهای توسعه شغلی در موسسه کورن، میگوید: “شخص سوم بی طرف و قابل اعتماد گاهی می تواند زمینه لازم جهت رفع موانع ارتباطی و حرکت به سمت جلو را ایجاد کند اما استفاده از این روش چندان ساده نیست”. مطمئنا شما نمیخواهید اینطور به نظر برسد که شما جلوتر از مدیر خود حرکت میکنید و صد البته نمی خواهید با وسط کشیدن پای یک میانجی، اخراج شما برای مدیرتان راحت تر از رسیدگی و حل مساله ارتباطی تان باشد. ویرمی گوید: ” اطمینان حاصل کنید که شما و مدیرتان ایده کمک گرفتن از فرد میانجی را قبول داشته و فرد میانجی پیشنهادی، مورد تایید و اعتماد هر دو شماست”.
دوره های آموزشی
برگزاری دوره های آموزشی هدفمند و پیشرفته به صورت خصوصی و سازمانی
ارتباط موثر و مذاکره
آموزشی