برگزاری دوره های آموزشی هدفمند و پیشرفته به صورت خصوصی و سازمانی
برنامه ریزی توسعه فردی، موضوع بسیار مهم و حیاتی در زندگی افراد در سراسر دنیاست. اینکه بتوانیم با الگوهای منسجم، آزموده شده و متناسب، قابلیت ها و شایستگی های خود را مورد سنجش قرار داده و نقاط قابل بهبود خود را با یک سری تمرین و برنامه ارتقاء دهیم، برای همه ما ضروری و لازم است. ما در سازوکار نو علاوه بر برنامه ریزی برای ارائه و آموزش الگوهای متناسب با فرهنگ ایرانی در این زمینه، یک سری تمرین کاربردی که بخشی از این برنامه ها بوده و به صورت مجزا نیز می توانند مورد استفاده واقع شوند را تهیه و منتشر می کنیم. به کارگیری این تمرین ها و مرور و تکرار آنها می تواند مسیرهای جدیدی در مغز ما برای یادگیری این مهارت ها ایجاد کرده و توسعه فردی ما را به نحوی موثر تسهیل کند.
دسته بندی تمرین توسعه فردی: مهربانی
چرا شما باید این تمرین را انجام دهید؟
تحقیقات نشان داده است که کودکان به صورت ذاتی و فطری، تمایل بسیار زیادی برای مهربانی و رفتارهای نوع دوستانه دارند، که این می تواند در برگیرنده تمایل به افزایش سطح رفاه دیگران حتی با در نظر گرفتن لزوم پرداخت هزینه باشد. کودکان به روش های خاصی برای حرکت در مسیر این تمایل درونی تشویق می شوند. به طور ویژه، تمایل کودکان برای مهربانی می تواند به طور مستقیم تحت تاثیر تشویق و قدردانی و یا انتقاد توسط والدین قرار بگیرد.
والدین، معلمان و سایر بزرگسالان که با کودکان سر و کار دارند، می توانند با به کار گیری جملات هنرمندانه و رفتارهای هوشمندانه ، تاثیر بسیار قابل توجه و متمایزی در زمینه تشویق آنها به مهربانی ایجاد کنند. این تمرین با چند تکنیک شفاف و کاربردی سعی دارد توجه و تمرکز بر مهربانی را به کودکان یادآوری نماید. شاید خروجی و تاثیر این تمرین به کسانی که کودکان به آنها مهربانی می کنند، خیلی مرتبط نباشد اما برای داشتن حال خوب خود کودکان و شکل گیری موثر شخصیت آنها بسیار راهگشا و کارساز است. تحقیقات نشان داده است که افراد با نگرش و روحیه نوع دوستی تمایل به برقراری ارتباطات اجتماعی بهتری داشته و در زندگی سطح بالاتری از شادی را تجربه می کنند.
مدت زمان مورد نیاز:
زمان مورد نیاز برای اجرای این تمرین می تواند متفاوت باشد. سعی کنید هر هفته حداقل یکی از موارد را به اجرا بگذارید.
چگونگی اجرای تمرین:
شواهدی مبتنی بر کارآیی این تمرین:
چرا باید این تمرین را امتحان کنیم؟
به کارگیری این استراتژی ها برای تقویت نوع دوستی به دلیل تمایلات ریشه دار و عمیق کودکان برای مهربانی، بسیار مفید و کارساز است. استفاده از مشوق ها و پاداش های بیرونی می تواند این تمایل طبیعی و درونی کودکان به مهربانی با دیگران را در گذر زمان کم رنگ کرده و حتی از بین ببرد. قدردانی از کودکان با تاکید بر شخصیت نوع دوستانه آنها باعث می شود خوب بودن و کمک رسان بودن به یکی از مولفه های مثبت شخصیت آنها تبدیل شده و در آینده نیز این احساس تمایل به رفتارهای نوع دوستانه همچنان در آنها زنده و سرشار باقی بماند. از طرف دیگر در مورد خطاهایی که کودکان مرتکب می شوند، تمرکز بر خود موضوع به جای کودک و درک این مفهوم که کودک بداند خودش آدم بدی نیست بلکه رفتار یا عملکرد بدی داشته، باعث می شود تا بتواند در موقعیت های بعدی، تصمیمات بهتر و صحیح تری بگیرد.
منابع:
پروفسور آدام گرانت، استاد روانشناسی دانشگاه وارتون پنسیلوانیا، مقاله ای در مجله نیویورک تایمز با عنوان: ” پرورش یک کودک اخلاق محور”.
دوره های آموزشی
برگزاری دوره های آموزشی هدفمند و پیشرفته به صورت خصوصی و سازمانی
آموزشی
آموزشی