برگزاری دوره های آموزشی هدفمند و پیشرفته به صورت خصوصی و سازمانی
برنامه ریزی توسعه فردی، موضوع بسیار مهم و حیاتی در زندگی افراد در سراسر دنیاست. اینکه بتوانیم با الگوهای منسجم، آزموده شده و متناسب، قابلیت ها و شایستگی های خود را مورد سنجش قرار داده و نقاط قابل بهبود خود را با یک سری تمرین و برنامه ارتقاء دهیم، برای همه ما ضروری و لازم است. ما در سازوکار نو علاوه بر برنامه ریزی برای ارائه و آموزش الگوهای متناسب با فرهنگ ایرانی در این زمینه، یک سری تمرین کاربردی که بخشی از این برنامه ها بوده و به صورت مجزا نیز می توانند مورد استفاده واقع شوند را تهیه و منتشر می کنیم. به کارگیری این تمرین ها و مرور و تکرار آنها می تواند مسیرهای جدیدی در مغز ما برای یادگیری این مهارت ها ایجاد کرده و توسعه فردی ما را به نحوی موثر تسهیل کند.
دسته بندی تمرین توسعه فردی: مدیریت استرس
تحقیقات نشان داده است که شناخت فرآیند شکل گیری افکار منفی می تواند بسیار سازنده و مفید واقع شود. اما در عمل و هنگامی که ما سعی می کنیم این کار را انجام بدهیم، به راحتی و بارها و بارها در دام افکار منفی اندوه بار خود افتاده و در پیچ و تاب آنها غرق می شویم. رسیدن به یک چشم انداز یا پرسپکتیو جدید درباره رخدادهای منفی یا “دور نگاه داشتن” تمرینی است که به ما اجازه می دهد تا بتوانیم احساسات و تجربیات خود را از یک دیدگاه بیرونی مشاهده کنیم. اغلب اوقات این کار با به کارگیری ضمیرهایی چون “شما” یا “او” به جای من انجام می شود. البته می توانیم این کار را با این تصور که از نگاهی فردی بیرونی و دورتر از خودمان، رخداد منفی را مشاهده کنیم، انجام دهیم. مطالعات نشان داده است که هر چه بتوانیم از نقطه و فاصله دورتری به مساله و رخداد منفی پیش آمده نگاه بیاندازیم، بهتر می توانیم خشم، ناراحتی، اندوه و سایر هیجان های منفی خود در خصوص آن رخداد منفی را کاهش دهیم.
مدت زمان مورد نیاز:
5 دقیقه. شما می توانید از این تمرین در هر زمان که درگیر تجربیات منفی شدید، استفاده کنید.
چگونگی اجرای تمرین:
شواهدی مبتنی بر کارآیی این تمرین:
چرا باید این تمرین را امتحان کنیم؟
در زندگی روزمره، ما به طور عمومی و رایج با خودمان صحبت می کنیم. در هنگام چنین گفتگوهای درونی در بسیاری از مواقع از ضمیر من استفاده می کنیم. به کارگیری زبان گفتگو با خود از یک نگاه بیرونی (شخص سوم) و استفاده از ضمیرهای “شما” یا “او” بدین معناست که ما در حال ارائه بازخور به خودمان به همان شیوه ای که درباره دیگران بازخور می دهیم، هستیم. این تغییر دیدگاه کلامی به نظر می رسد یک جهش و تغییر شناختی در ما ایجاد می کند و به ما اجازه می دهد از دیدگاهی دیگر و چشم اندازی روشن تر به رخدادهای منفی در زندگی و کار خود نگاه کنیم. برخی مطالعات انجام شده در این زمینه نشان داده است که با اجرای چنین تمرین هایی، ما به آگاهی و درک عمیق تری از احساس ها و هیجان های خود دست پیدا کرده و به شیوه ای ساختاریافته با احساسات منفی خود روبرو می شویم، بدون اینکه در دریای مواج این احساسات و هیجان های منفی غرق شویم.
منابع:
دکتر اوزلم آیدوک، دانشگاه کالیفرنیا، برکلی
دوره های آموزشی
برگزاری دوره های آموزشی هدفمند و پیشرفته به صورت خصوصی و سازمانی
آموزشی
آموزشی